maanantai 1. helmikuuta 2016

Gabriella 23.1.-24.1.2016.

Heippatirallaa! Kun kuulimme, että Helsinki-Maarianhamina-Tukholma -reitillä liikennöivä M/S Gabriella tulee vierailemaan Turun reitillä 19.1.-10.2, niin päätimme varata risteilyn välittömästi. Olin ensimmäistä kertaa Gabriellalla. Isabellalla (Nykyinen Isabelle) ja Amorellalla olenkin jo matkustanut useamman kerran. No nyt sitten itse risteilyyn. Lähdettiin ajamaan tuttuun tapaan kohti Turun satamaa klo 20.20 ja saavuimme terminaalille hyvissä ajoin. Matkan varasimme edulliseen hintaan Matkapoikien sivuilta.Tällä lähdöllä ei onneksi ollut ruuhkaa.. 
Sitten laivaannousu alkoikin melko nopeasti terminaalille saapumisen jälkeen. Hytin saimme siis 6. kannen peräosasta. Laivaan astuessa koko porukka ihastuimme Gabriellan kodikkuuteen ja nostalgiasuuteen ja vastassa oli todella mukava risteilyemäntä!

B4 Inside Large, ihana ja tilava hytti vaikka siinä ei ikkunaa olekaan!
Laivan lähdettyä suuntasimme Sky Cafe & Clubiin, jossa joimme drinkit risteilyn kunniaksi.

Mukavan raikas drinksu. :)

Tanssibändi Poker - ''Ikivihreitä laidasta laitaan''
Tuo Sky Cafe & Club on kyllä mukava baari/ravintola. Sitten lähdinkin tutustumaan laivaan ja jonkin verran sitä tuli kierreltyä. :)

7. kannen arcade.

Tämä aula on kyllä yksi Itämeren hienoimmista!
Ja matkalla tulikin bongattua myös Ville Viking. :)

Ihana Ville!
Kävin myös haukkaamassa happea kannella, jonka jälkeen alkokin olla jo nälkä. Kävimme syömässä lihapullat lisukkeineen Sky Cafessa. :)

Kannelta.
Itämeren maukkaimmat lihapullat! <3 
Vatsa tuli täyteen, jonka jälkeen olikin mukava viettää iltaa Fun Clubissa. :)


Akaga Band, olisin toivonut ehkä enemmän nopeatempoisempaa musiikkia, mutta muuten ihan jees bändi. :)
Sitten kello tulikin 23.30 ja oli alaikäisten aika poistua Fun Clubista. Iso miinus siitä, että alaikäiset eivät nähneet Jukka Pojan esiintymistä tanssiravintolan ikärajasääntöjen takia. Varmasti oli iso pettymys nuorille faneille.. Ja se vielä, että kyseinen tähtiartisti ei esiintynyt seuraavana päivänäkään. Tai sitten olisi voinut järjestää esiintymisen niin, että tähtiartisti esiintyy vasta risteilyn paluumatkalla niin kuin Tallink Siljalla kaikki pääsevät fanittamaan tähtiartistia. Ja ainakin viime vuonna Gracella pääsivät illan tähtiesiintyjää katsomaan yökerhossa. Taitaa olla Mariellalla ja Gabriellalla ainakin tiukemmat ikärajat tanssiravintoloissa.. No, en itse ainakaan Jukka Pojan vuoksi tullut Gabriellalle, joten ei se minua silleen harmittanut.. Lähdin kiertelemään ja sitten pikku hiljaa alettiinkin saapumaan Långnäsiin ja tuttuun tapaan kävin kannella katsomassa saapumisen.

Talvinen Långnäs.
Sen jälkeen kävin syömässä katkarapuleivän yöpalaksi Tapas & Winessä, sen jälkeen mentiinkin nukkumaan...

Aamulla heräsin Tukholmaan saapumisen jälkeen. Kävin aamukahvilla Sky Cafessa.

Kaupan päälle tuollainen  minileivos.. :)

Sky Cafen yläkerta. Lempi-istumapaikka on tuo nurkka ja kävellessä sinne kannattaa varoa, ettei kolauta päätään. :)


Laivan ollessa Tukholman satamassa oli nyt otollinen hetki kuvailla sisätiloja ja kierrellä kaikessa rauhassa. :) Ja tällä kertaa infossa oli töissä yksi tuttu Gracelta. Hänen kanssaan rupattelin jokusen tovin. :) Sitten kello alkoikin olla sen verran, että paluumatka saa alkaa. Kävin kannella haukkaamassa happea. :)
Ja kierrellessä huomasin, että infon lähettyviltä löytyi nostalgisia kuvia..


Tässä vaiheessa oli jo tekniikka kehittynyt huimasti..


Ja hytissä olevaa taulua oli myös kiva katsella. :)

Taulussa komeilee Marella.
Sitten kävinkin kannella kuvaamassa vastaan tulevat laivat tuttuun tapaan.. :)

Silja Symphonyhän se siellä saaren takana seilaa. :)
Mariella

Mariella
Victoria I

Victoria I
Sen jälkeen kävin hakemassa isovanhemmat hytistä ja lähdimme erikoisaamiaiselle Food Garden -ravintolaan. :)

Herkullista!
Ja vatsa tuli taas täyteen, joten jaksoi sitten jonkin aikaa. :) Ja täytyy sanoa, että oli todella maukasta ruokaa ja hyvät valikoimat. Parempi erikoisaamiainen Gabriellalla kuin Silja Linen laivoilla. Ihanaa!

Sitten kävin kannella kuvailemassa talvisia maisemia.. Pitkästä aikaa oli jäitäkin.

Lumista ja kylmää säätä..
Sen jälkeen kävin nautiskelemassa maisemista raikkaan drinkin kera. :)


Samalla ihmettelin, että miksi laiva oli pysähdyksissä jonkin aikaa. Sitten sainkin tietää, että joku henkilö oli saanut sairaskohtauksen ja jokin lautta, jossa oli ollut helikopteri niin tuli hakemaan sairaskohtauksen saaneen. Matkan päätyttyä sain selville, että sairaskohtauksen saaneen henkilön nimi oli rumpali Markus ''Zarkus'' Poussa. Hän oli ollut edellisenä iltana Kuules Crew'n keikalla. Hänet löydettiin elottomana hyttikäytävältä, mutta laivassa hänet saatiin elvytettyä. Helikopterimatkalla Poussa menehtyi. Suuret osanotot minulta ja lepää rauhassa! Pysähdyksen takia saavuimmekin Maarianhaminaan 14.20 eli myöhässä oltiin. Myöhemmin vastaan tuli Itämeren tuhkimo, eli Viking Cinderella, jonka kävin kuvaamassa kannella. :) Koskakohan pääsee taas sillä laivalla risteilemään, on myös todella mukava laiva.

Viking Cinderella
Ja matka Maarianhaminaan meni leppoisissa tunnelmissa.. Kävin Maarianhaminan saapumisen katsomassa kannelta. Oli myös mukavaa nähdä pitkästä aikaa, että Rosellakin oli Maarianhaminassa samaan aikaan. :)Amorella ja Rosella. :)

Amorella.

Rosella.
Maarianhamina. Kesällä olisi aikomus matkustaa tuonne ja samalla testata ehkäpä Rosella. :)

Melko pian lähdettiinkin Maarianhaminasta ja päätin mennä buffettiin nauttimaan Viking Linen uudesta menusta. :)

Niin taivaallista ruokaa! :)

Nams. :)

Ja niin ihanaa jälkiruokaa. :)
Taas Viking Buffetin antimista jäi todella positiivinen kokemus! Oli kyllä niin herkullista, että kyllä ähkyksi tuli. :) Sen jälkeen kävin hytissä ja jatkoin matkaa Tax Freehen, josta tuli ostettua tuliaisia. Loppumatka menikin kierrellessä, karaokea kuunnellessa ja show:ta katsoessa sekä tanssibändin musiikin tahdissa tanssiessa.. :)

Fun Clubista.

Karaoke meneillään Sky Cafessa. :)

Tanssit meneillään Fun Clubissa Akagan säestyksellä. :)

Encounters-show

Encounters-show

Encounters-showTuo show oli kyllä todella hyvä ja mukaansatempaava. :) Hauskat asusteet tanssijoillakin. Kello alkoikin olla jo sen verran, että kävimme pakkaamassa matkatavarat hytissä, jonka jälkeen oli vielä hetken aikaa kierrellä ja käydä kiittämässä henkilökuntaa ihanasta risteilystä.

Gabriellan komea korsteeni iltavalaistuksessaan. :)
Ja laiva alkoikin saapumaan Turun satamaan 5 minuuttia aikataulustaan myöhässä ja kävin kannella katsomassa saapumisen.

Luminen talvisää vallitsi Turussa.

Baltic Princess.
Isot kiitokset M/S Gabriellan henkilökunnalle ihanasta sekä loistavasta matkasta! Jäi ikävä, mutta kesällä nähdään Helsinki-Tukholma -reitillä! :) Ajattelin, että teen jossain vaiheessa M/S Gabriella - sisäkuvat -postauksen. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ja seuraava laivamatka on näillä näkymin 24.2. Baltic Princessillä. :)

1 kommentti: