perjantai 22. toukokuuta 2015

Baltic Princess 13.5.-14.5.2015.

Lähdimme Raisiosta kohti Turkua n. 19.30 aikaan ja Turun satamassa olimme 19.45. Olimme hakeneet taas liput jo päivällä, joten meillä ei ollut kauhean kiire. Otin samalla tuttuun tapaan kuvia. Menimme kuvien oton jälkeen heti odottamaan laivaan pääsyä. Menimme laivaan viimeisten joukossa.

Baltic Princess



















Saimme hytin 8. kannelta. Hytti sijaitsi laivan keskiosassa. Laiva lähti 20.15. Katselin maisemia hytin ikkunasta Ruissaloon saakka, jonka jälkeen ilta lähti käyntiin kiertelemällä. 

Hyttimme ikkunasta. :)


















Viking Grace




















Ruissalon Kansanpuiston ranta.



















Kiertelyn jälkeen päädyin Iskelmä Baarin. Kävin myös kansipiipahduksella, mutta kannella oli kova tuuli.

Iskelmä Baari
                                                                               




































10. kannen terassi, joka oli maalattu uudelleen
huoltopäivien yhteydessä. Muutenkin lopputulos oli siisti. :)




















Tuttukin oli töissä, joten menin häntä tapaamaan Starlight Palaceen. Myöhemmin illalla kävin hakemassa isovanhemmat ja menimme takaisin Starlight Palaceen.


















Accent Band



















Kävimme vielä Iskelmä Baarissa kuuntelemassa Tarja Lunnasta. Siinä samassa käytiin Långnäsissä, jota kävin kuvaamassa kannelta. Sen jälkeen yllättikin nälkä, joten menimme syömään yöruokaa Cafeteriaan. :) Sen jälkeen mentiinkin nukkumaan.

Tarja Lunnas & Rosso




















Långnäs


Ruoka oli todella ihanaa. :)



















Laiva oli kuulemma vähän keikkunut yöllä, mutta ei pahasti. :) Myrskyn ei pitänytkään osua Ahvenanmerelle. Helsinki-Tallinna -linjalla oli kuulemma hyvin keikkunut, mutta onneksi se on aika lyhyt aika. :) Aamulla heräsin 5.45 ruotsin aikaa. Menin kannelle kuvailemaan ja sää oli melko lämmin ja aurinkoinen. Tukholman satamaan saavuttiin aikataulun mukaisesti. Kävin myös satamassa olon aikana syömässä pientä Cafeteriassa. Söin siellä kanawrapin. :)







































Uusi satama valmistuu kovaa vauhtia. :)



















Laiva lähtikin 7.15 ruotsin aikaa. Otin kuvia vielä hytin ikkunasta ennen kuin lähdin kiertelemään.

Frihamnen


















Kun lähdin kiertelemään, kävin kannella ottamassa kuvia. Ennen Silja Serenaden, Gabriellan, AIDAmarin ja Romantikan tuloa, kävin istuskelemassa Iskelmä Baarissa. 




















Sitten edellä mainitut laivat tulivatkin vastaan. :)

Silja Serenade



















AIDAmar



















Gabriella




















Romantika



















Laivojen kuvattua, lähdin taas kiertelemään. Kävin samalla Tax Freessä ostamassa Harri Hylje -pehmolelun ja Gift & Toys -myymälästä ostin Silja Line -kynän ja laivamagneetin. :) Sitten lähdimme Piano Baariin.



















@ Piano Bar

























Sitten Viking Cinderella tuli vastaan, jota menin kuvaamaan kannelle. :) Avomerellä alkoikin keinua mukavasti, mutta aallot olivat n. 2-2,5 metrisiä (merkitsevä aallonkorkeus), joten pahoinvoivia matkustajia ei varmaan kauheasti ollut. Kuitenkin jotkut lähtivät Iskelmä Baarista pois, kun laiva alkoi kiikkua. Kyllä sen pienen keinunnan kävellessäkin tunsi ja sain pärskeet naamalle muutamia kertoja. :) Mutta siis ei ollut mikään paha, vähän keinui - hauskaa keinuntaa, eli siedettävää ja mukavaa. :) Siinä samassa isovanhempani pelasivat bingoa. 



















Sitten Maarianhamina alkoi pikkuhiljaa häämöttää edessä ja menin kannelle kuvaamaan Kapellskäriin matkalla olevan Viking Linen m/s Rosellan. :) Maarianhaminaan saavuttiin aikataulun mukaisesta. Galaxykin tuli tuttuun tapaan kuvattua.

Ei kannattanut katsoa eteenpäin, kun pieni vesisuihku lensi merestä
tuulen mukana kannelle. :) Päästääkseen vasemman puolen
kannelle, piti käyttää fyysistä voimaa saadakseen oven auki.






















Rosella



















Galaxy




















Laivan lähdettyä Maarianhaminasta, otimme päiväunet. Päiväunien jälkeen kävin moikkaamassa tuttua Starlight Palacessa. Meillä oli varattuna ruokailu Buffet Silja Lineen klo. 16.00. Nokosten jälkeen, ruoka maistui hyvin. Ruoka oli taas jälleen kerran loistavaa! :) Ähkyksi tuli syötyä. 

Buffet Silja Line




















Sitten vielä nauttimaan risteilyn viimeisistä tunnelmista. Sain vielä tutulta, joka on BP:llä baarimikkona, ystävälahjakortin. Sen hyödytimme Baltic Princessin risteilyyn 30.5.2015. kesäloman kunniaksi.

























Ihana risteily alkaa olla takana ja on aika jättää laiva. Isot kiitokset koko Baltic Princessin henkilökunnalle - nähdään taas 30.5.! 

- toivotan omasta puolestani teille kaikille lukijoille hyvää kesälomaa jo etukäteen! Terveisin, Jannu Juhani

Lisää kuvia reissulta löytyy blogin Facebook -sivulta

4 kommenttia:

  1. Moro!
    Kysyisin, että minkä nimisiä juomia ovat tässä blogissa viimeisessä kuvassa oleva ja sitten tuolla naamakirjan kuvakansiossa näkyvä punertava juoma? Näyttävät ainakin hyviltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Postauksen lopussa on Pina Colada -niminen juoma. On kyllä hyvää! :) Facebookin albumissa oleva punertava juoma on jokin mansikan makuinen jäähilejuoma. Jos haluat kysyä juomavinkkejä, niin ota jälleen yhteyttä. Toivotan sinulle jo oikein lämmintä kesää etukäteen! Kesäterveisin, Jannu Juhani

      Poista
  2. Hyviä kuvia! Sä saat näköjään aina upeimmat drinkit ;) Ja hyvä kun kesäterassia oli ehostettu...

    VastaaPoista
  3. Moi!
    Tekstit ei näy kunnolla taustalla olevan Baltic Princessin kuvan takia.

    VastaaPoista